JMFK Logga

Artiklar och reportage

Nya Klubbhuset på vårt fält

Författad av Peter Ek

Detta projekt startade med en in bjudan från kommunen till ett seminarium under rubriken nya pengar till föreningar, den 2005-02-08. Lasse o Peter Ek var på denna föreläsning. Då under pausen så haffade vi en rep från kommunen, så vi framförde då vår åsikt om att alla ungdomar inte kan eller vill syssla med traditionella sporter, så vi kände oss lite misshandlade av kommunen. Då sade kommunens rep att vi skulle komma upp till dom och pressentera klubbens verksamhet. Tid avtalades, Lasse sammanställde då en berättelse om klubben genom tiden, bilder togs på vår vagn. Vi tågade upp till dom under maj och överlämnade vårat material. När vi lämnade mötet fick vi en känsla av att det skulle gå att få någon hjälp med ett nytt hus, men hur. Senare fick Lasse veta av kommunen att det blev bättre med en ny kåk än en gammal vagn. Ett kostnadsförslag sammanställdes på ca 19000 kr och överlämnades. Svaret blev att kommunen bidrog med 14000 kr till kåken, Detta var då klart under senare delen av juni, men semestrar satte lite käppar hjulen, tiden gick. Så under augustis början fick det bli fart. Vi åkte till Bauhaus den 29 juli och la beställningen på lillevilla 12 och kom överres om en släpkärra till det hela. Avhämtning blir lördagen den 6 augusti, inga problem, det tackade vi förr. Lördagen den 6 aug, dagen gryr, spänninge stiger hur skal det bli, Lasse och jag möts, in till info disken för betalning och ett släp. NU börjar bekymren, inget släp finns flickan blir snart klar över att detta inte är ok, då vi var överens för en vecka sedan, Det skulle ordnas senare under dagen, Vi sa ok, återkommer kl. 1200. Ut till fältet och påbörjar flyttning av vagnen, det visar sig vara svårare än vi trodde. Dags att åka tillbaks, in till disken, släpet klart. Härligt nu ska kåken ut, MEN släpet ett litet, tar max 480 kg (Obromsat), ok vi provar, trucken kommer, vi frågar hur mycket det väger, han säger då ca 1 ton, Lasse och jag stirrar på varandra med en bekymrad blick. Nu skall byggsatsen ner i släpet, det gick inte, in till disken, mycket förbannad skäller ut dom, man ringer en chef var på jag skäller högljutt, Lasse ringer ok-q8 i viksjö under tiden, dom har en kärra, jag har då kommit så långt i samtalet att vi är överens om att hyra på ok och dom betalar. Det ordnar sig tillslut. Nu börjar arbetet, Lillevillan lastas på, väl framme, avlastning, gamla vagnen bort, allt är klart att bygga grunden, nu är dagen slut. Hem till en avkopplande middag med dryck, (ej alkohol fritt). Somnar tidigt.

PS (Det visade sig att byggsatsen vägde 938 kg) Ds

BYGGET STARTAS.

Grunden läggs, husbygget startar nu den 10 aug med Sven-Olof, Micke, Lasse och Peter, se bilderna från bygget (Klicka på en bild för att se den i större format. I det läget kan man stega sig igenom bilderna, eller starta ett bildspel). Bygget går lätt och bra utan några incidenter och skador.

Nästa stora steg är takstolarna, då är det fest den 16 aug, snaps och öl mm, så kunde det vara, men det gick inte, så läsken flödar i stället. NU idag den 26 september är kåken målad en gång och är nu klar att tas i bruk. Det åter står nu en del arbete så som hängrännor, trappsteg, städning runt kåken, målning nr två.

GAMLA KÅKEN

Då åter står slakten av den gamla kåken, detta är inte löst än, olika förslag finns så vi får se. Alla som har en ide hör av er till styrelsen om det.

Den är i så dåligt skick så det är inte lönt att fixa. Men en båt klubb kan ha underredet som en båtvagn.

M.V.H.
Peter EK.